Conservant alimentar cu conținut de dioxid de sulf, gaz lichefiat solubilizat în apă demineralizată având o concentrație de 5-6% SO2.
Utilizare
Se utilizeză stropind strugurii înainte de zdrobire - doză 1L/1000kg struguri.
Se mai poate utiliza la sfârșitul fermentației, după ce vinul a fost tras de pe drojdie:
-0,7 - 1L conservat / 1000L de vin în cazul în care nu s-a făcut tratamentul înainte de zdrobirea strugurilor.
-0,5 - 0,6L conservant / 1000L de vin în cazul în care s-a făcut tratamentul înainte de zdrobirea strugurilor.
După încetarea fermentației și odată cu tratamentul cu conservant pe bază de SO2 se poate folosi și bentonita alimentară utilizându-se:
-1Kg bentonită / 1000L vin roșu
-2Kg bentonită / 1000L vin alb
Bentonita va fi dizolvată separat intr-o cantitate de vin, aproximativ 10 litri, prin amestecare înainte de a fi adaugată.
Vinul poate fi consumat după minim 21 zile de la efectuarea tratamentului cu SO2 și bentonită alimentară, conservantul asigurând o fermentație controlată, iar bentonita asigurând limpezirea vinului.
Informatii conformitate produs